Economia 17/05/2012

Per què la CNMV no suspèn la cotització de Bankia?

La CNMV, responsable de la supervisió del mercat borsari espanyol, ha decidit no intervenir tot i la davallada espectacular de la cotització de Bankia, tot argumentat que "no hi ha cap informació rellevant" que desconeguin els inversors i que hagin de valorar per comprar o vendre accions d'aquest banc

A. Trillas
1 min

BarcelonaL'acció de Bankia, que va sortir a cotitzar a un preu de 3,75 euros per cada títol, ronda aquesta tarda l'1,42 euros, després d'haver-se estabilitzat. El matí havia sigut de pànic, amb una davallada vertiginosa, de l'ordre del 28%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i la caiguda lliure del valor, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha decidit no suspendre la cotització de Bankia. Preguntat sobre el tema, el supervisor ha explicat que el pànic no és un motiu per a la intervenció. "Suspendre la cotització unes hores no canvia res, a menys que es tractés d'una suspensió definitiva. Dues o tres hores després, qui volgués comprar compraria i qui volgués vendre, vendria", han explicat fonts de la institució que regula el mercat borsari.

Tècnicament, la raó per la qual se suspèn la cotització quan un valor registra fortes pujades o baixades té a veure amb l'existència d'una informació rellevant que una majoria d'inversors no tenen. "És aleshores quan es considera que s'ha de donar temps al mercat perquè assimilin la nova informació, el fet rellevant, perquè valorin si volen vendre o comprar, un cop tinguin tota la informació, i no tan sols rumors".

En el cas de Bankia, la CNMV creu que els accionistes tenen tota la informació. Fa pocs dies, l'expresident del banc, Rodrigo Rato, els va dir que l'entitat financera anava bé. Ara ha necessitat convertir més de 4.000 milions d'un préstec públic del FROB en capital i s'espera que demani ajuts públics de fins a 10.000 milions d'euros.

El banc, que ara presideix José Ignacio Goirigolzarri, subratlla que els diners dels clients de Bankia no corren cap mena de perill.

stats