Economia 28/07/2012

Brussel·les obliga el BBVA a avançar un any l'ajust previst a Unnim

T.g.
2 min

BARCELONALa Comissió Europea (CE) ha aprovat de manera definitiva l'adjudicació d'Unnim al BBVA, però ha posat com a condició l'avançament un any de l'ajust que ja estava previst. Quan el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) va vendre per un euro l'entitat catalana fa quatre mesos, el BBVA ja va explicar que es reduiria la capacitat en 300 oficines i unes 1.300 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ara la direcció general de Competència de la CE ha acceptat l'operació, però ha obligat el BBVA a fer l'ajust en dos anys en comptes dels tres exercicis que plantejava l'entitat compradora. Des de Brussel·les també s'ha dictat la quantitat concreta de la reducció, que serà de 332 oficines i 1.218 llocs de treball, fins al juny del 2014.

El BBVA reconeix en un comunicat emès ahir que "les dues xifres coincideixen en gran mesura amb les previstes". L'entitat que presideix Francisco González aconsegueix duplicar la seva quota de mercat a Catalunya amb la compra d'Unnim, i se situa com la segona entitat per crèdits i la tercera per dipòsits. Unnim aporta al grup un milió de clients.

L'altra fet rellevant de l'operació i un dels secrets més ben guardats fins ara era el futur nom de la marca comercial. Finalment, el BBVA mantindrà Unnim a les oficines de les antigues caixes que la van formar (Sabadell, Terrassa i Manlleu). Segons les dades de la mateixa CE, els ajuts públics que ha rebut Unnim han arribat a 3.817 milions. El març del 2010 el FROB hi va injectar 380 milions i un any més tard 538 milions més. El setembre del 2011, l'entitat vallesana va passar directament a mans del FROB. L'obra social d'Unnim va quedar totalment separada del negoci bancari. El comunicat del BBVA d'ahir no fa cap esment al futur de l'obra social, que es tornarà a dividir en tres fundacions.

stats