Economia 14/05/2012

CaixaBank haurà de provisionar 3.390 milions que extraurà dels resultats

Ara
1 min

BARCELONACaixaBank va comunicar ahir que haurà d'aportar 3.389 milions d'euros per complir les provisions a què obliga la reforma financera aprovada divendres pel govern espanyol i que obliga a cobrir gairebé la meitat dels actius immobiliaris, segons va informar ahir l'entitat catalana en un comunicat que va enviar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Aquesta xifra inclou els 1.290 milions que corresponen a Banca Cívica, entitat que CaixaBank va adquirir recentment. CaixaBank no preveu que hagi de fer cap operació extraordinària per obtenir aquest capital. Segons l'entitat, els diners s'extrauran dels seus resultats. Per la seva banda, el Sabadell va dir que per complir la nova normativa haurà de provisionar 412 milions, xifra que inclou el que li correspon a la CAM.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les entitats financeres van comunicar ahir l'impacte que tindrà en els seus comptes la reforma financera. Qui més haurà de provisionar és Bankia (4.722 milions), seguit del Santander, que haurà d'aportar 2.700 milions d'euros.

Aprovació de Brussel·les

D'altra banda, el comissari europeu d'Assumptes Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, va afirmar ahir que les "importants reformes" aprovades a Espanya permetran "resoldre les vulnerabilitats" del sector financer i aïllar els dubtes que hi hagi sobre els bancs. "Dono la benvinguda a les mesures que van anunciar divendres les autoritats espanyoles", va dir Rehn en un comunicat. El comissari va aprofitar per destacar que "una reforma ràpida i a fons és la pedra angular per a la resposta d'Espanya a la crisi". A més, va afegir que aquests canvis legislatius són un "suplement indispensable" per a la consolidació fiscal que està duent a terme l'Estat i per aconseguir un "creixement sostenible".

stats