Economia 18/06/2012

Brussel·les estudia donar dos anys més a Grècia per complir amb els ajustos

Una font comunitària ha dit a Efe que la decisió la podria prendre l'Eurogrup aquest dijous

Efe
2 min

Brussel·lesLa Unió Europea està disposada a donar dos anys més de termini a Grècia per complir amb les reformes que exigeix com a contrapartida el pla d'assistència financera internacional al país, de 240.000 milions d'euros, segons ha indicat aquest dilluns a Efe una font comunitària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La decisió definitiva es podria prendre aquest mateix dijous a l'Eurogrup que se celebra a Luxemburg, ja que ja s'estarien produint negociacions entre els socis europeus integrants de la 'troica' per a Grècia –el Banc Central Europeu, la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional–, ha precisat la mateixa font, que ha demanat anonimat

"Estic gairebé segur que li donaran dos anys addicionals", ha comentat, i ha afegit que un any més ja és segur i que ara s'està estudiant concedir un segon.

Els socis europeus volen així enviar "un senyal immediat i simbòlic" a la ciutadania grega, ha afegit, i ha recordat que el resultat d'aquest diumenge a les urnes dóna la victòria als conservadors de Nova Democràcia (ND), l'opció més europeista i propera al pla d'assistència.

Està previst que la possible flexibilització del programa grec sigui tractada aquesta setmana a Brussel·les per tècnics dels països de l'euro, que al seu torn estan en contacte amb els altres socis de la 'troica', amb vista a intentar tenir una decisió en ferm dijous, ha dit a font.

El president de l'Eurogrup, Jean-Claude Juncker, prefereix, però, no avançar esdeveniments i esperar a veure quines són les peticions del nou govern hel·lè, segons va comentar a Efe el seu portaveu.

A Brussel·les, una altra font de la UE ha recordat avui que països com Irlanda també van modificar els seus programes d'ajuda, després de negociar degudament amb la 'troica' i compensar els canvis d'altra banda, i han recalcat que l'important és que se segueixin respectant els objectius principals del pla d'assistència.

"Les revisions trimestrals són sempre l'ocasió per procedir a ajustos menors, tenint en consideració els resultats macroeconòmics", ha explicat la font, i ha afegit que "els ajustos signifiquen que es poden reajustar les mesures, sempre que es respectin els objectius principals".

stats