FINANCES
Economia 10/05/2012

El Bundesbank està disposat a elevar la inflació per afavorir la competitivitat europea

El Banc Central d'Alemanya rebutja debilitar les exportacions del país i reduir de forma activa les seves polítiques fiscals

Reuters
1 min

FRANKFURT/VIENNAEl Banc Central d'Alemanya ha assegurat avui que està disposat a acceptar que el país registri una inflació superior a la mitjana europea com a part d'un procés que impulsi la competitivitat dels països de la zona euro que es troben en una situació dèbil.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, va defensar fa uns dies l'aplicació d'un major augment salarial per tal d'impulsar la demanda a nivell nacional, un fet que beneficiaria a l'eurozona però que podria fer apujar la inflació d'Alemanya. Amb el comunicat que ha enviat avui el Bundesbank, es donaria resposta a aquesta proposta del ministre Schäuble.

Per la seva banda, el Banc Central Europeu ha advertit que elevarà els tipus d'interès si veu que hi ha risc d'inflació.

En el mateix comunicat, el Bundesbank rebutja debilitar les exportacions alemanyes i reduir de forma activa les seves polítiques fiscals per tal d'impulsar la demanda en altres països d'Europa, ja que considera que no seria útil.

stats