Economia 16/07/2011

Cinc entitats espanyoles no superen els tests d'estrès, entre elles CatalunyaCaixa i Unnim

Joan Rusiñol
1 min

MadridCinc entitats bancàries espanyoles no superen les proves d'estrès que s'han sotmès 25 entitats espanyoles. Són CatalunyaCaixa, Unnim, la CAM, el Banco Pastor i Caja 3. El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha llençat un missatge tranquil·litzador sobre la fortalesa del sistema financer i ha dit que, després dels tests, cap d'elles necessita incorporar capital addicional. I és que ha recordat que totes les entitats tenen provisions genèriques anti-cícliques que no es contemplen en els requisits de l'examen però que serveixen per absorbir pèrdues.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ha dit que els resultats finals són els que ja s'esperaven i que és "raonable". Avui "gairebé els celebrem" ha dit. I és que ha recordat que el panorama que dibuixen aquestes proves és com "quan posen 40 camions plens de grava en un punt per posar-lo a prova". Ara bé, ha recordat que no és una prospecció de futur, no vol dir que sigui un dibuix del que passarà a Espanya.

Pel governador, és important la "transparència" que això dóna pel sistema financer espanyol i recorda que la tasca supervisora seguirà sent igual de dura.

Espanya ha sotmès el 95% del sistema financer al control a diferència, per exemple, d'Alemanya que només n'hi ha posat el 65%.

stats