Economia 19/12/2012

Rajoy vol que les antigues caixes ben gestionades puguin mantenir el control majoritari dels bancs

"No imposarem a ningú desinversions per perdre la majoria", assegura el president espanyol en referència a la proposta que farà el govern a Brussel·les

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres que proposarà a les autoritats europees que les antigues caixes d'estalvi que hagin estat ben gestionades "puguin continuar" tenint una participació majoritària en els bancs que han creat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Això afecta directament a La Caixa, que tal com publica aquest dimecres l'ARA ja té previst vendre's un 12% del capital de CaixaBank i quedar-se amb un 49% de les accions per complir amb les condicions del rescat europeu a la banca.

"No imposarem a ningú desinversions per perdre la majoria", ha afirmat Rajoy en la sessió de control al govern espanyol al Congrés i en resposta a una pregunta del PNB. "Hi ha qui ha fet les coses bé i d'altres malament, no es tractaran de forma igual totes les caixes", ha afegit.

Pel que fa a la venda del 12% de les accions, La Caixa es planteja diverses opcions. Una és augmentar la base d'accionistes minoritaris, que ara controlen el 39% del capital de CaixaBank. Una altra possibilitat passa per la venda directa a un nou accionista, i una tercera manera d'incorporar nous socis se centra en la compra d'una entitat del sector dins o fora del mercat espanyol. Aquesta última fórmula és la que es va escollir amb Banca Cívica.

stats