Economia 14/11/2011

L'exdirectora de la CAM serà investigada per l'Audiència Nacional per presumpte delicte d'estafa

El jutge Grande-Marlaska admet a tràmit la querella i demana als actuals administradors de la caixa que investiguin possibles irregularitats

Acn
1 min

ValènciaL'exdirectora general de la CAM, Maria Dolores Amorós, serà investigada per l'Audiència Nacional per presumpte delicte d'estafa, per falsedat documental i per delicte societari per un suposat falsejament dels comptes de l'entitat per evitar una intervenció del Banc d'Espanya. El jutjat d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, presidit pel jutge Fernando Grande-Marlaska, ha admès a tràmit la querella presentada contra Amorós i ha demanat als actuals administradors de la CAM que investiguin possibles irregularitats i incompliments de la normativa bancària i mercantil que s'hagin pogut cometre.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La denúncia parteix dels informes dels gestors de la CAM després que aquesta fos intervinguda. Aquests primers informes apuntaven que l'entitat podria haver falsejat els comptes per evitar una intervenció que finalment es va acabar produint. Així, la CAM va comunicar el març passat uns beneficis d'uns 39 milions d'euros. Al mes de juny, els gestors del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) varen detectar pèrdues de 1.136 milions.

Al mateix temps, la Fiscalia Anticorrupció va obrir el passat mes d'octubre una investigació d'ofici contra Maria Dolores Amorós per haver maniobrat presumptament per garantir-se un sou anual de gairebé 600.000 euros i una renda vitalícia assegurada d'uns 31.000 euros mensuals.

stats