Economia 28/10/2011

L'Estat admet que les noves exigències europees "restringiran més el crèdit"

Les declaracions del secretari d'Estat d'Economia contrasten amb les d'Elena Salgado, que ha reivindicat que les mesures europees "no suposaran un estrangulament de la circulació de diners"

Redacció
1 min

BarcelonaEl secretari d'Estat d'Economia, José Manuel Campa, no descarta que "el crèdit caigui per les noves exigències de la banca europea", tot i que ha assegurat que "no seria un mal comportament si no afecta a sectors fonamentals, com la indústria i els serveis". Campa ha afirmat que "l'important és l'assignació del crèdit de l'economia" i ha afegit que s'ha d'esperar que aquest creixi "en el seu conjunt agregat". Les declaracions del secretari d'Estat d'Economia contrasten amb les que ha fet aquest matí la vicepresidenta segona del govern espanyol, Elena Salgado, que ha reivindicat que les mesures europees "no suposaran un estrangulament del crèdit".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons Campa, l'exigència d'un ràtio de capital del 9% per a la banca està "justificada perquè dóna credibilitat al sector financer" i, tot i que creu que el crèdit pot caure, ha qualificat de "positiu" el nou paquet de mesures aprovat per la UE per afrontar la crisi econòmica europea. "Aquestes propostes generen una solució a la crisi del deute grec i aporten flexibilitat al Fons Europeu d'Estabilitat Financera, perquè fan front a possibles turbulències de liquiditat, i ajuda a que tots els països segueixin prenent mesures de consolidació i confiança fiscal", ha indicat el dirigent. A més, ha afegit que la reacció dels mercats d'ahir "no indica una percepció negativa" i ha apuntat que la banca espanyola "podrà complir amb les noves perspectives de capital".

stats