AEROPORTS
Economia 14/10/2011

CCOO qualifica "d'insuficient" la licitació del Prat

El sindicat exigeix que se'n paralitzi la privatització després que s'anunciés que la presentació de candidatures per gestionar-lo es prorrogaria tres mesos

Acn
1 min

BarcelonaLa secció sindical de CCOO a Aena ha demanat que es paralitzi la privatització dels aeroports del Prat i de Barajas després d'anunciar que la presentació de candidatures per gestionar-los es prorrogaria tres mesos. Per CCOO, els terminis que va anunciar Aena resultaven "sospitosos" i ha qualificat la pròrroga com a "totalment insuficient" en considerar que suposa un "perjudici irreparable per als interessos dels ciutadans i per a l'economia del país, especialment en un moment en què el turisme necessita un servei públic com l'aeroportuari per remuntar en l'actual situació de crisi". Amb la pròrroga, que es proposarà dilluns, haurà de ser el nou govern el que decideixi sobre el procés de privatització.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest dijous, Aena va anunciar una pròrroga de tres mesos, fins el 31 de gener del 2012, en el termini de presentació d'ofertes per la licitació del 90,05% del capital de les societats concessionàries dels aeroports de Madrid-Barajas i Barcelona-El Prat. El Ministeri de Foment va afirmar que l'ampliació del termini és una petició de les empreses que participaran en el concurs, que en el marc de la crisi econòmica tenen dificultats per reunir finançament per l'operació.

stats