TREBALL
Economia 15/01/2011

CCOO alerta que la Generalitat vol reduir l'oferta d'ocupació pública

El secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, ha alertat en una entrevista a Efe que el seu sindicat ja està detectant que la Generalitat vol reduir l'oferta d'ocupació pública

Efe
2 min

Barcelona"Encara és aviat, però ja ens han arribat senyals que la Generalitat no vol mantenir els seus compromisos sobre ofertes d'ocupació pública, per exemple a places que estaven previstes per a nou professors aquest any", ha detallat Gallego.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Estarem molt atents a aquesta mena de processos -ha advertit- perquè generen precarietat, ja que la demanda de serveis socials s'acaba cobrint amb interins".

"A més, per a nosaltres la creació de llocs de treball és molt important, tant com la cohesió social", ha mantingut el màxim responsable de CCOO a Catalunya.

Gallego ha fet aquestes declaracions després que CiU hagi guanyat les eleccions autonòmiques a Catalunya amb un programa que incloïa entre els seus punts aprimar l'administració catalana.

"Hem demanat una reunió amb Artur Mas per parlar d'aquest i altres temes, però encara no té data", ha explicat Gallego durant l'entrevista.

Per a aquest líder sindical, "a més d'aquests intents de reduir l'oferta d'ocupació pública, no hi ha signes que es vagi a reduir el nombre de funcionaris".

"Una altra qüestió són les empreses públiques dependents de la Generalitat, però aquí estarem molt vigilants. Primer hauran de demostrar la inviabilitat d'aquestes empreses i després hauran de presentar un pla social que minimitzi l'impacte per als treballadors", ha valorat Joan Carles Gallego.

En aquesta qüestió, Gallego ha descartat que la Generalitat apliqui un pla d'acomiadament dels funcionaris com el del govern James Cameron a Gran Bretanya, "per la seva complexitat legal" i perquè "cal recordar que a Catalunya hi ha una ràtio de funcionaris per cada 1.000 habitants dels més baixos d'Europa".

A l'àmbit català, Gallego ha donat prioritat al fet que es mantingui l'ocupació i a mesures que evitin que els aturats puguin caure en situacions d'exclusió social.

"També volem que es mantinguin els àmbits de diàleg social que s'havien mantingut amb el govern anterior, com l'Acord Estratègic per la Competitivitat" que, segons el parer de Gallego, "permetien fer un seguiment de la situació econòmica i que totes les conselleries tinguessin unes línies d'actuació consensuades", encara que, en un principi, el seu sindicat va mostrar algunes reticències per a firmar-lo.

En termes d'ocupació en el sector privat, Gallego no espera que "aquest any 2011 hi hagi grans ERO a Catalunya perquè la majoria de les empreses ja van fer el gruix de l'ajust l'any passat i l'anterior".

Sobre la nova situació de la patronal catalana Foment del Treball, després del nomenament del seu president Joan Rosell com a president de la CEOE, ha assenyalat que cal "donar temps" perquè la pròpia institució aclareixi com solucionarà la marxa de Rosell.

Joan Carles Gallego ha considerat que l'organització empresarial ha de fer aquest procés sense que hi hagi "interferències externes".

stats