Ocupació
Economia 19/07/2011

Principi d'acord entre Iveco i sindicats per tancar la planta de Barcelona

Iveco-Irisbus ha arribat a un pre-acord amb els sindicats pel tancament de la seva planta a Barcelona. Els 155 contractes afectats tindran la possibilitat de traslladar-se a la planta que Iveco té a Valladolid.

Ramón Castro
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La direcció d’Iveco-Irisbus ha arribat a un principi d’acord amb els sindicats sobre el cessament de l’activitat de la seva planta a Barcelona que comportarà l’extinció de 155 contractes laborals. Els treballadors i treballadores hauran de ratificar el text de l'acord el pròxim divendres 22 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Federació d’Indústria de CCOO de Catalunya ha valorat positivament els termes de l’acord, encara que ha lamentat la falta d'implicació de les administracions públiques a l'hora de buscar una alternativa industrial per evitar tancar la planta barcelonina.

L’acord dóna l’opció als treballadors i treballadores de la factoria a optar voluntàriament a traslladar-se a la planta que Iveco té a Valladolid i mantenir així el seu contracte de treball amb les mateixes condicions salarials i d’antiguitat. La companyia es compromet a oferir una ajuda econòmica per facilitar el trasllat i la cerca d’un nou domicili a aquells treballadors que estiguin disposats a traslladar-se a partir de l’1 de setembre.

L’acord també inclou prejubilacions per a les persones que tinguin entre 51 i 57 anys fins que compleixin els 62 anys i n'assegura una quantitat mínima inicial de 1.500 euros.

Pel que fa a la resta de treballadors que no s’acullin a cap de les dues opcions anteriors, s’han pactat baixes incentivades, amb una indemnització equivalent a 60 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats.

stats