Economia 26/10/2011

CCOO i UGT fan un decàleg de mínims pel 20-N

Dins els punts es reclama la lluita contra l'atur, un canvi en el model de producció, la defensa de l'estat del benestar o al dret a l'habitatge entre d'altres

Núria Martínez
2 min

BarcelonaCCOO i UGT realitzen conjuntament un decàleg de mínims abans del 20-N, pel proper govern espanyol i fan una crida a la movilització "per expressar el rebuig a les polítiques de retallades" i per "reclamar unes noves polítiques al servei del conjunt de la ciutadania i no només d’uns quants".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, els deu punts són:

p { margin-bottom: 0.21cm; } 1. Ocupació de qualitat i lluita contra l’atur: Els sindicats creuen que la reforma laboral del 2010 només "ha contribuït a agreujar els dramàtics nivells d’atur i de destrucció de llocs de treball, i ha aprofundit en la precarització".

2.Lluita contra la pobresa: L’Estat espanyol té una despesa pública social del 20,3% del PIB, enfront del 27% de la mitjana de la UE, i la tendència "és de reduir-la encara més", asseguren.

3. Canvi de model productiu: "S'ha d’iniciar un procés per transitar d’un model d’I+F (immobiliari i financer) a un d’I+D (innovació i desenvolupament), apostant per la producció d’alt valor afegit, la competitivitat de les empreses, la formació dels treballadors i les treballadores i invertint en els sectors productius més estratègics, com les noves tecnologies o les energies renovables", apunten.

4. Impuls a la Formació Professional: "Les ofertes actuals d'FP són insuficients per atendre les demandes dels joves i de la resta de persones treballadores que necessiten formar-se o millorar la que tenen, i no en tots els casos està adaptada a les necessitats del mercat de treball", expliquen.

5. Negociació col·lectiva: Seguirant "defensant el paper de la negociació col·lectiva, impulsant processos a les empreses i sectors per tal de protegir les condicions laborals de les persones treballadores en un moment d’atac permanent als drets aconseguits", reivindiquen.

6. Defensa de l’Estat del Benestar: "Amb l’excusa del control del dèficit, els governs estan desmantellant els serveis públics, precisament en un moment de crisi econòmica en què cal oferir els serveis més bàsics a molts ciutadans i ciutadanes que perden la feina i es queden sense recursos", denuncien.

7. Dret a l’habitatge: "Durant el primer semestre de l’any s’han produït a l’Estat 42.242 execucions hipotecàries, més de 7.000 a Catalunya", indiquen.

8. Inversió pública: "El sector públic ha de desenvolupar el seu paper impulsor i dinamitzador de l’economia productiva. Sense cap inversió és impossible que es produeixi una reactivació de l’economia que permeti deixar enrere la recessió", apunten.

9. Una fiscalitat justa i solidària: "Esdevé inajornable una reforma fiscal justa i redistributiva que augmenti els recursos de les administracions públiques", argumenten.

10. Reforma del sistema financer: "Calen uns poders públics que disposin d’instruments vàlids per controlar els mercats financers i bancaris per posar-los al servei de l’economia productiva i generadora d’ocupació", exigeixen.

stats