Economia 27/04/2012

CCOO i UGT atribueixen l'augment de l'atur a la reforma laboral

Les dades rècord d'atur que s'han conegut avui són "els primers efectes" del nou marc laboral i la conseqüència de les polítiques "basades únicament en retallades

Efe
1 min

BarcelonaEls sindicats CCOO i UGT de Catalunya han denunciat que les dades de l'atur conegudes aquest divendres "demostren" que la reforma laboral és "inútil" per a la creació de llocs de treball i que "destrueix ocupació".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així, els dos sindicats indiquen que aquestes dades són "els primers efectes" del nou marc laboral i una conseqüència de les polítiques "basades únicament en retallades de la despesa pública" que, segons la seva opinió, no ajuden a sortir de la crisi econòmica.

El sindicat CCOO, en un comunicat, insta el govern espanyol a retirar la reforma i proposa una reforma fiscal que garanteixi un sistema "just, solidari i redistributiu", així com un impuls de les polítiques públiques com a alternativa a les retallades.

La UGT ha destacat que 531.200 persones a Catalunya ja no perceben ni prestació ni subsidi. És a dir, el 63,47% de la població desocupada.

Les dues organitzacions animen els ciutadans a participar en les protestes que es portaran a terme diumenge que ve així com les organitzades per al dia 1 de maig, Dia del Treballador.

stats