Economia 19/07/2012

CCOO i UGT descarten per ara una vaga només de funcionaris

El sindicats anunciaran el calendari de mobilitzacions la propera setmana

Efe
1 min

MadridEls dos principals sindicats espanyols han descartat convocar una vaga només de funcionaris, descartant el que va avançar el sindicat de funcionaris CSI-F després de la supressió de dies lliures i de la paga extra de Nadal als treballadors públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CCOO i UGT consideren que les darreres mesures aprovades pel govern espanyol transcendeixen l'àmbit públic i afecten la societat en el seu conjunt de manera que segueixen estudiant la convocatòria d'una vaga general.

En una roda de premsa prèvia a la reunió amb els sindicats amb representació en la funció pública, el vicepresident de CSI-F, José Fernández, ha indicat que el seu sindicat "convocaria la vaga immediatament" però ha reconegut que la qüestió té un abast més ampli, per la qual cosa s'ha decantat per dialogar i analitzar "entre tots" com evolucionen les circumstàncies.

Després de la reunió, però, CSI-F ha assegurat que manté la seva convocatòria de vaga per al setembre i que confia que la resta de sindicats s'hi sumin.

El secretari general de la Federació de Serveis Públics d'UGT, Julio Lacuerda, creu que les mesures aprovades pel govern afecten tots els sectors productius, per la qual cosa ha descartat una aturada general dels funcionaris tot i que no una vaga general, per a la qual, segons Lacuerda, "sembla que hi ha motius".

Finalment, Lacuerda ha assegurat que el calendari de les mobilitzacions "a curt, mitjà i llarg termini" s'anunciarà la propera setmana.

stats