Economia 04/05/2012

CCOO acomiada 47 persones i abaixa els sous per afrontar la caiguda ingressos

L'acord al qual han arribat treballadors i sindicats implica que no s'ha aplicat la nova reforma laboral

Efe
2 min

BarcelonaCCOO de Catalunya ha acomiadat 47 treballadors i ha reduït un 7% el sou del conjunt de la plantilla per poder equilibrar els seus comptes i fer front a la caiguda dels seus ingressos, en especial dels recursos que li arriben de les administracions públiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Fonts de CCOO han confirmat que l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat el febrer passat s'ha tancat a l'abril amb l'acord dels representants dels treballadors amb aquest balanç de 47 acomiadats, dels quals 18 són baixes voluntàries i 5 prejubilacions.

Els treballadors acomiadats han pactat una indemnització de 40 dies per any treballat amb un límit de 20 mensualitat, fet que suposa que no s'ha aplicat la nova reforma laboral.

L'ajust ha calgut per quadrar els pressupostos de CCOO de Catalunya, que han patit una caiguda d'ingressos per a 2011 i 2012 que s'estima de 3,7 milions d'euros a causa, bàsicament, de la reducció dels ingressos que procedeixen de la Generalitat per les tasques de caràcter social, sindical i institucional que realitzen.

En aquest sentit, CCOO ha apuntat que la Generalitat encara no ha fet efectives les subvencions corresponents al 2011, de manera que el sindicat ha optat per no consignar aquesta partida en els comptes del 2012.

A més d'aquestes subvencions, el sindicat ha vist també com es reduïen en un 35% els ingressos per l'afiliació, sobretot perquè molts dels afiliats han passat a pagar menys per estar a l'atur.

"Estem en les mateixes circumstàncies que moltes entitats i ONG i ens hem d'adaptar per poder mantenir les activitats destinades als afiliats", ha assegurat la portaveu de CCOO, Dolors Llobet.

El sindicat, que té la seva seu a la Via Laietana de Barcelona, compta amb una plantilla actual de més de 300 assalariats a les quatre províncies, entre els quals hi ha tant administratius com advocats, assessors i professionals dedicats a tasques de formació.

stats