Economia 14/10/2011

La CE dóna suport a les mesures per corregir el dèficit de l'Estat

La Comissió no vol parlar de la decisió de S&P i recorda que "tant el govern espanyol com les autonomies estan actuant per reduir el deute"

Efe
1 min

Brussel·lesLa Comissió Europea (CE) ha rebutjat avui divendres comentar la decisió de Standard & Poors (S&P) de rebaixar la qualificació del deute espanyol, i ha subratllat les "importants mesures aprovades per les autoritats de l'Estat per corregir el dèficit públic". "No fem comentaris sobre la qualificació de les agències. Dit això, recordem que Espanya ha pres mesures importants per consolidar els seus comptes públics i per complir amb els objectius acordats amb els seus socis europeus", ha assegurat el portaveu econòmic de la CE, Amadeu Altafaj.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Altafaj ha assegurat que el 2010, l'Estat "va complir impecablement el seu objectiu de reducció de dèficit" i ha considerat que "aquest any el govern espanyol i les autonomies estan actuant amb la finalitat de tornar a honrar aquests compromisos". A més, el portaveu ha recordat que "és cert que hi ha hagut, en la primera meitat de l'any, desviacions en particular a nivell de les autoritats autonòmiques que podrien haver posat en situació de risc la capacitat de complir els objectius, però s'està duent a terme una acció correctiva".

Aquesta notícia apareix després que S&P anunciés ahir una rebaixa de la qualificació del deute espanyol a llarg termini, que ha passat d'AA fins a AA-, amb perspectiva negativa en veure "riscos en les perspectives de creixement d'Espanya a causa de l'alt nivell de desocupació, de condicions financeres més ajustades, de l'encara elevat nivell d'endeutament del sector privat i d'una possible desacceleració econòmica en els seus majors socis comercials.

stats