ATUR
Economia 02/02/2012

CEOE i CEPYME demanen una reforma laboral que se centri en la contractació

Les organitzacions empresarials consideren les xifres d'atur presentades avui molt negatives

Laura Montaner
1 min

BarcelonaCEOE i CEPYME demanen una reforma laboral que se centri de manera especial en els aspectes relatius a la contractació després que s'hagin presentat aquest matí les xifres d'atur registrades al gener.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les organitzacions empresarials opinen que cal simplificar i eliminar obstacles en la contractació per tal d'afavorir la creació de nous llocs de treball. Segons la CEOE i CEPYME les xifres presentades avui sobre l'atur –amb una notable baixada de la contractació respecte al gener de 2011– posen de manifest que el model de contractació laboral a Espanya ja no funciona.

Les baixades en la contractació a Espanya s'han registrat en totes les seves modalitats, sobretot en els contractes indefinits, que han sofert una caiguda del 26,1%.

D'altra banda, les patronals remarquen que l'acord en la negociació col·lectiva subscrit amb els sindicats el passat 25 de gener va en la bona direcció, perquè contempla la moderació salarial i la flexibilitat interna de les empreses, tot buscant altres alternatives a l'acomiadament.

stats