Economia 04/07/2012

La CEOE demana que la prestació d'atur estigui "lligada obligatòriament a la formació"

Rosell diu que cal prendre mesures "complicades" i "difícils", i planteja una rebaixa del sou dels funcionaris

Ara/efe
2 min

MadridEl president de la patronal CEOE, Joan Rosell, ha advocat aquest dimecres perquè la prestació d'atur estigui "lligada obligatòriament a la formació", ja que, segons ha dit, les estadístiques mostren que menys de la meitat dels aturats es formen. "Si la gent està aturada ha d'estar formant-se", ha assegurat en la presentació d'un informe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Rosell s'ha mostrat partidari d'analitzar la quantia i la durada de les prestacions prenent com a referència el que estan fent altres països europeus i d'apropar la mitjana espanyola a l'europea. Ha dit que aquesta mesura seria un "pas fonamental" en la reducció del dèficit públic, però no l'única. Ha assenyalat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, haurà de prendre mesures "complicades" i "difícils", perquè "no li queda altra opció" que complir amb l'objectiu de dèficit del 5,3% per a aquest any (respecte al 8,9% del 2011).

El president de la CEOE ha indicat que Espanya no pot seguir per la via de l'endeutament, que això portaria el país a "l'abisme", i ha subratllat que altres països com Itàlia ja han plantejat la rebaixa del sou dels funcionaris i fins i tot la reducció del nombre de treballadors. Segons el seu parer, l'economia espanyola no pot suportar més anys amb un dèficit de dues xifres, de manera que cal prendre mesures dures "encara que s'hagi de tallar una cosa que sembla impossible de tallar i que no s'ha tallat mai".

Respecte a una possible pujada de l'IVA, ha afirmat que la patronal "creu en el que diu Europa" i ha recordat que entre les recomanacions que arriben des de Brussel·les també hi ha la rebaixa de les cotitzacions socials, que podria compensar l'increment d'aquest impost directe."Tant de bo sigui així, però també sabem que els números cal quadrar-los", ha afegit.

stats