Economia 09/08/2012

El PP diu que el govern espanyol decidirà la propera setmana si prorroga l'ajuda de 400 euros als aturats

El portaveu dels populars al Congrés es mostra a favor de l'ajuda però demana que la capacitat de reinserció augmenti

Joan Faus
1 min

MadridEl portaveu del PP al Congrés de Diputats, Alfonso Alonso, ha assegurat aquest dijous que el govern espanyol prendrà una "decisió" la pròxima setmana sobre si prorroga o no l'ajuda de 426 euros als aturats que han esgotat la prestació, un subsidi que caduca el proper dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa a la seu de Génova, Alonso ha dit que "qui decideix és el govern" però ha volgut subratllar que el PP està a favor de donar subsidis per protegir socialment les persones sense recursos sempre que es garanteixi l'efectivitat dels programes de reinserció. En aquest sentit, ha assegurat que el pla de 426 euros es va crear amb la finalitat de fomentar la reinserció laboral però que la capacitat de reinserció no ha superat el 20% i ara està en el 6%.

A l'espera de la decisió de l'executiu, els aturats podran inscriure's al programa fins el 15 d'agost. Si el pla es prorroga cobraran les ajudes de forma retroactiva, mentre que els aturats que ja les rebien ho seguiran fent fins a assolir el màxim de sis mesos. La supressió de l'ajuda afectaria, d'entrada, els més de 30.000 aturats que, de mitjana, s'incorporen a les llistes de beneficiaris cada mes, segons l'estimació que ahir va fer a l'ARA un portaveu del ministeri de Treball, que va reconèixer un increment important de les sol·licituds els últims mesos. Segons la UGT, el govern espanyol rep més de 100.000 peticions d'aquesta ajuda cada mes.

stats