Economia 25/06/2012

Les entitats que rebin ajudes podran veure limitada la seva política comercial

Seria una de les condicions que establiria el rescat europeu a la banca espanyola. El govern espanyol manté viva l'opció de donar els diners directament als bancs

Joan Faus
1 min

SantanderEl secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre, ha assegurat avui que és "previsible" que una de les condicions que establirà la Unió Europea (UE) a canvi de l'ajuda a la banca espanyola siguin canvis en la gestió "supervisora i reguladora" de tot el sector financer. També ha dit que podria haver-hi modificacions en la supervisió de la competència que podrien suposar certes limitacions en la política comercial de les entitats que rebin els diners del rescat europeu. Aquestes hauran de ser "menys agressives" comercialment que les entitats que no rebin cap ajuda pública.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Jiménez Latorre ha fet aquestes declaracions en la inauguració dels cursos de la Universitat Menéndez Pelayo a Santander, organitzats per l'Associació de Periodistes de Informació Econòmica (APIE) i el BBVA.

D'altra banda, el secretari d'estat ha explicat que aquestes dues setmanes Espanya mantindrà "contactes constants i intensos" amb la UE per determinar el valor i les condicions del rescat financer. I ha tret ferro al fet que en la sol·licitud formal d'ajuda -que ha remès avui Madrid a Brussel·les- es recordi que serà el Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) qui reparteixi els diners als bancs que ho necessitin, el que engreixarà el deute públic. Ha recordat que hi ha alternatives per reduir l'efecte del rescat sobre el deute -com uns interessos baixos i un període de retorn llarg- i ha subratllat que "la recapitalització directa [als bancs] queda oberta i res impedeix si ho permeten els tractats que es pugui en el futur". També s'ha mostrat confiat que el deute no sigui preferent, és a dir s'hagi de tornar abans que el que obté l'Estat als mercats.

stats