Economia 26/04/2012

Rajoy: "L'austeritat no és una política d'Angela Merkel"

“És el que cal fer si volem créixer i crear ocupació”, diu sobre la reducció del dèficit

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat avui un ferri defensor del dogma de l'austeritat per sortir de la crisi: “És el que cal fer si volem créixer i crear ocupació”.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“La política d'austeritat no és una política d'Angela Merkel”. Així ha respost avui Rajoy a la pregunta de si s'està obrint al si de la Unió Europea un debat sobre si l'austeritat imposada per la cancellera alemanya està sent massa excessiva i fa minvar el creixement.

“Tots els països que vam entrar a l'euro vam assumir uns compromisos, aquesta és la política de la Unió Europea, de l'euro, d'un projecte en el qual tots hi estem perquè ho hem volgut voluntàriament”, ha dit en una roda de premsa conjunta amb el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, amb el qual s'ha reunit a la Moncloa.

Rajoy ha insistit que cal “controlar el dèficit”, però també adoptar “reformes econòmiques” que fomentin el creixement. D'altra banda, ha demanat no fer “debats menors” sobre els objectius de dèficit públic: “Expliquem la veritat de les coses, [no podem] gastar el que no es té, és dolent per si mateix”.

stats