Economia 25/06/2012

El BBVA demana un supervisor i un fons de garantia únic europeu

Cano reclama a Europa que tingui "paciència" amb Espanya. Lloa el paper de la gran banca: "No som part del problema sinó tot el contrari, el nostre paper és clau per solucionar aquesta situació"

Joan Faus
1 min

SantanderEl conseller delegat del BBVA, Ángel Cano, ha demanat avui a la Unió Europea (UE) un "calendari molt concret" per avançar cap una unió fiscal, política i bancària. Ha reclamat que aquest darrer objectiu suposi la creació d'un supervisor únic per a tot el sistema financer europeu amb "més coordinació i les mateixes regles de joc per a tots", un fons de garantia de dipòsits comú i un mecanisme conjunt per reestructurar les entitats financeres.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Cano ha fet aquestes declaracions en la inauguració dels cursos d'estiu de la Universitat Menéndez Pelayo a Santander, organitzats per l'Associació de Periodistes de Informació Econòmica (APIE) i el BBVA. En la seva intervenció, el directiu ha tornat a defensar la solvència de la "majoria" del sistema financer espanyol i s'ha congratulat que el seu grup, juntament amb el Santander i CaixaBank, no requereixi més necessitats de capital a partir dels resultats de les dues auditories externes a la banca publicades la setmana passada. "No som part del problema sinó tot el contrari, el nostre paper és clau per solucionar aquesta situació", ha subratllat.

El conseller delegat del BBVA ha dit que les necessitats de fins a 62.000 milions que van xifrar les auditories en cas d'un escenari advers són "manejables i limitades" i estan "molt per sota" del valor de l'ajuda de fins a 100.000 milions que ha ofert la UE a la banca espanyola.

D'altra banda, ha demanat, en una clara referència a Alemanya, que els països més solvents d'Europa acceptin un augment de la inflació perquè millori la competitivitat dels països més febles, com Espanya. També ha sol·licitat a Brussel·les que tingui "paciència" amb Espanya. "Cal donar temps perquè les reformes donin fruits", ha afegit.

stats