Economia 27/08/2012

L'INE revisa a la baixa el creixement del 2011 fins al 0,4%

L'economia espanyola va créixer el 0,4% el 2011, tres dècimes menys del que havia estimat en principi l'Instituto Nacional de Estadística (INE). Hisenda diu que la revisió a la baixa del creixement de l'any passat apuja només en una "centèsima" el dèficit públic, fins al 8,91%

Ara
1 min

MadridL'economia espanyola va créixer el 0,4% el 2011, tres dècimes menys del que havia estimat en principi l'Instituto Nacional de Estadística (INE), segons l'actualització publicada aquest dilluns per l'organisme. Els canvis es deuen a una pitjor evolució de la demanda interna i externa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així mateix, l'INE ha augmentat dues dècimes la caiguda de l'economia espanyola el 2010 i l'ha situat en -0,3%. En canvi, manté el descens del 3,7% del PIB el 2009 i el creixement del 0,9% el 2008.

L'organisme publicarà demà la revisió de l'evolució de l'economia en el segon trimestre d'aquest any, que, segons una anàlisi preliminar, va caure un 0,4%.

Fonts del ministeri d'Hisenda han explicat a l'ARA que la revisió a la baixa del creixement de l'any passat apuja només en una centèsima el dèficit públic, fins al 8,91%, i que, per tant, no "variaran" la xifra oficial.

stats