Economia 05/03/2012

De Guindos diu que s'hauria pogut evitar la destrucció d'un milió de llocs de treball

“Si haguéssim tingut la flexibilitat en negociació col·lectiva, s'haurien perdut un milió de llocs de treball menys”, ha dit el ministre. Preveu una millora de l'ocupació en l'últim trimestre del 2012

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit avui que s'hauria evitat la destrucció d'un milió de llocs de treball si s'haguessin implantat en el passat millores en la flexibilitat interna de les empreses.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Si haguéssim tingut la flexibilitat en negociació col·lectiva, s'haurien perdut un milió de llocs de treball menys”, ha assegurat De Guindos en la seva intervenció en unes jornades econòmiques a Madrid.

El ministre ha considerat que la reforma laboral aprovada pel govern espanyol és la reforma “més substancial” dels últims vint anys, i ha pronosticat que tindrà un “impacte positiu” a finals d'any. En aquest sentit, ha dit que el nou marc laboral començarà a “produir efectes” en l'últim trimestre d'aquest any, quan es “modera claríssimament l'evolució negativa” de l'ocupació. "Existeix llum al final del túnel", ha subratllat el titular d'Economia.

Al conjunt de l'Estat, el nombre de persones inscrites a les oficines de treball és de 4.712.098, la qual cosa implica un creixement del nombre d'aturats de 112.269 persones (un 2,44%) respecte al gener, segons dades del ministeri de Treball fetes públiques aquest divendres.

stats