Economia 07/03/2012

El govern espanyol reduirà un 40% la inversió pública

El ministre De Guindos ha fet aquest anunci al Congrés de Diputats

Efe
2 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha avançat avui que la inversió pública el 2012 es reduirà un 40% a causa de la necessitat de compensar la "falta de responsabilitat" dels seus antecessors socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En la sessió de control al govern espanyol al Congrés, De Guindos ha retret al PSOE que la seva "herència" els obligui a fer l'esforç més important "de reforma i ajustament pressupostari que ha hagut de dur a terme un govern des de l'inici de la Transició". "Però no tingui el més mínim dubte que tornarem a posar a Espanya en el camí de la prosperitat de la qual mai hauria d'haver sortit com a conseqüència de les seves polítiques", li ha dit a la diputada socialista Inmaculada Rodríguez-Piñero.

De Guindos ha recordat amb ironia que del dèficit previst per al 2011 –6% del PIB– "únicament s'han passat en 25.000 milions", amb l'"impacte" d'haver de reduir ara la despesa pública en consum un 11,5% –dada que ja es coneixia– i la inversió pública un 40%.

També ha recalcat que quan van assumir el govern ho van fer amb una economia "abocada cap a la recessió", i "amb una recuperació que mai va tenir lloc després de la recaiguda dels anys 2008 i 2009", a diferència de la resta dels socis de la Unió Europea.

Ha enumerat així mateix els "problemes enormes de liquiditat en comunitats autònomes", els retards en els pagaments a proveïdors, "inacceptables des de qualsevol punt de vista i sobretot des de la reputació de l'economia espanyola", un dèficit de provisions en el sector bancari de més de 52.000 milions d'euros i "el màxim deteriorament laboral de l'OCDE".

El govern espanyol ha previst aquest any una caiguda de l'economia de l'1,7% del PIB, i una taxa d'atur del 24%.

stats