Economia 04/03/2012

Mitja part a Detroit

Les companyies automobilístiques a la ciutat nord-americana augmenten vendes i beneficis, però la crisi econòmica ha deixat un paisatge desolador

Manel Manchón
1 min
DESERT I PENÚRIA A DETROIT
 L'enorme planta industrial de Packard, que fabricava cotxes de luxe, acull ara treballadors jubilats del sector automobilístic que malviuen entre parets que cauen a trossos. La crisi està afectant amb intensitat les empreses,  encara que Chrysler, General Motors o Ford es van recuperant i ja tenen beneficis.

BarcelonaFàbriques abandonades, botigues tancades, cases tapiades o cremades, gratacels en ruïnes...La ciutat de Detroit, als Estats Units, mostra un paisatge desolador. La crisi econòmica global del 2008 va colpejar amb força la capital del motor.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les grans marques automobilístiques han rectificat el seu model de negoci amb dissenys de cotxes més petits i eficients i les vendes han crescut. Chrysler, en mans de la italiana Fiat, a tornat als números verds. També Ford, i General Motors ha recuperat el títol de principal fabricant d'automòbils del món que li va arrabassar l'empresa japonesa Toyota el 2010. Però Detroit només és a mig camí de sortir de la crisi.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats