Economia 08/03/2012

El Congrés aprova el pla perquè els ajuntaments paguin els proveïdors

El mecanisme ha sigut convalidat per una àmplia majoria. Els ajuntaments rebran un préstec sindicat de 20.000 milions per pagar els seus deutes pendents amb els proveïdors

Joan Faus
1 min

MadridEl Congrés de Diputats ha convalidat avui per una àmplia majoria el decret llei que estableix els procediments necessaris per establir un mecanisme de finançament perquè els ajuntaments paguin els seus deutes amb els proveïdors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El decret, que no es tramitarà com a projecte de llei, ha sigut convalidat amb 301 vots a favor, 14 en contra i 6 abstencions.

La norma és el pas previ a l'entrada en vigor del pla per pagar els proveïdors. El programa estableix que les comunitats autònomes i els ajuntaments rebran un préstec sindicat de 35.000 milions d'euros a deu anys, amb dos de carència i un tipus d'interès pròxim al 5%, per fer front de manera immediata al pagament dels deutes que tenen contrets amb els seus proveïdors. De l'import total del préstec sindicat uns 20.000 milions seran per als ajuntaments i la resta per a les comunitats. Avui s'ha votat només el programa per als municipis.

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha avançat avui que el consell de ministres aprovarà demà algunes modificacions al programa per tal que respecti les competències autonòmiques. Els proveïdors començaran a cobrar les factures pendents amb els ajuntaments a partir de l'1 de maig, i les de les comunitats a partir del 15 de maig. En tots dos casos, es donarà prioritat de cobrament a les factures més antigues, després que el sector critiqués que cobrarien abans els empresaris que acceptessin una rebaixa del valor de les factures.

stats