Economia 27/03/2012

Els beneficis de la banca espanyola cauen un 41%

Els grups bancaris espanyols van obtenir a l'any 2011 un benefici atribuït de 8.295 milions d'euros, segons l'informe anual de l'Associació Espanyola de Banca

Joan Faus
1 min

MadridEls grups bancaris espanyols van obtenir a l'any 2011 un benefici atribuït de 8.295 milions d'euros, el que suposa una caiguda del 41% respecte l'any anterior, segons l'informe anual de l'Associació Espanyola de Banca (AEB) que s'ha presentat avui a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El document atribueix el descens dels beneficis a “l'estancament general” de l'economia, la “gran pressió” sobre els costos financers, la “regulació canviant e incerta” i “l'important esforç” en sanejaments que han hagut de realitzar les entitats financeres. De fet, les provisions han crescut un 20% fins els 27.533 milions i suposen “dues terceres parts” de la caiguda dels resultats. Els sanejaments també són bona part de la causa de l'entrada en pèrdues de les entitats al quart trimestre del 2011.

El marge d'interessos de la banca va augmentar un 2% fins els 50.725 milions gràcies a la “recurrència” dels rendiments de l'activitat típica del sector. Pel que fa a la solvència, ha millorat un 10%, el que ja són quatre punts per sobre de la solvència que tenien els bancs a l'inici de la crisi. La concessió de crèdits va créixer un 2,2%, gràcies als préstecs al sector públic i d'habitatge que compensa la caiguda dels préstecs al consum.

stats