Economia 07/05/2012

Rubalcaba: “Ningú entendria que hi hagi diners pels bancs però no pels hospitals i les escoles”

El ministeri d'Economia estudia donar préstecs a Bankia per tal de millorar la seva solvència

Joan Faus
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha mostrat avui molt crític amb la possibilitat de que el govern espanyol doni ajudes públiques al sector financer tal com ha assegurat aquest matí el cap de l'executiu, Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Ningú entendria que hi hagi diners pels bancs però no pels hospitals i les escoles”, ha dit Rubalcaba en la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió executiva dels socialistes.

El líder del PSOE no ha volgut valorar la dimissió del president de Bankia, Rodrigo Rato, que s'ha oficialitzat durant la roda de premsa. Segons han confirmat a l'ARA fonts financeres, el ministeri d'Economia i el Banc d'Espanya preparen un pla de sanejament de Bankia -l'entitat amb major exposició immobiliària- que podria incloure la concessió de préstecs a un tipus d'interès a preu de mercat, al voltant del 8%. Es tractaria de bons convertibles en accions -una possibilitat que permet la reforma financera- que, segons el govern, computen com a deute públic però no com a dèficit. Amb aquestes ajudes Bankia podria incrementar les seves dotacions i guanyar solvència a partir del sanejament dels seus balanços d'actius immobiliàris tòxics.

stats