Economia 23/04/2012

Almunia: "Per descomptat que preocupa la recessió i els problemes econòmics d'Espanya"

El comissari europeu ha admès que als mercats financers hi ha certa “incomprensió” en l'estratègia adoptada per la UE per garantir el creixement econòmic

Joan Faus
1 min

MadridEl vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Competència, Joaquín Almunia, ha dit avui que "per descomptat que preocupa" a Brussel·les "la recessió i els problemes econòmics d'Espanya" i ha admès que el cas espanyol ha estat en un lloc "més destacat" en les últimes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i així, Almunia ha assegurat, en declaracions als periodistes després de participar en unes jornades econòmiques, que està "convençut" que Espanya "superarà" la crisi perquè "està portant a terme amb decisió reformes i ajustos".

En la seva intervenció a les jornades, el comissari ha admès la “preocupació” de Brussel·les que les mesures d'austeritat per reduir el dèficit públic puguin llastar el creixement econòmic. Ha dit que existeix “la preocupació de si la barreja de mesures no tindrà conseqüències negatives en el creixement potencial”, i ha admès que als mercats financers hi ha certa “incomprensió” en l'estratègia adoptada per la UE per garantir el creixement econòmic.

Almunia ha assegurat, a més, que els ajustos són “inevitables” però que “només” milloraran la situació a “mig termini”, i que a Brussel·les "s'és conscient que cal compassar ajustos amb reformes de creixement".

stats