Economia 06/03/2013

Montoro acusa ara mitjans de comunicació de no pagar impostos

Fa uns dies va dir el mateix de partits i representants de la cultura. La llista de defraudadors només inclouria persones i empreses que tenen una "responsabilitat social"

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha tornat a dir aquest dimecres, sense entrar en detalls, que hi ha "grups de comunicació" que tenen deutes amb l'Agència Tributària. "Entenc que hi ha mitjans als quals no els agradi", ha respost quan se li ha preguntat en una entrevista a TVE sobre si la llista de defraudadors que prepara el govern espanyol podria inclourà noms de mitjans de comunicació. "Quan un és un creador d'opinió té una responsabilitat davant la societat i ha de tenir una conducta que doni exemple", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Montoro ha assegurat que encara s'estan ultimant els detalls d'aquesta llista de defraudadors, però que "la pressió ja està donant bons resultats", és a dir, que hi ha persones i empreses que ja estan saldant els seus deutes per por que aparegui el seu nom. Segons ha explicat, aquesta llista es basaria en el model del Regne Unit i Irlanda, i només inclouria els casos de persones i empreses que tenen "responsabilitat social" i en situacions d'"incompliments flagrants" en el pagament d'impostos.

En les últimes setmanes, el ministre també ha acusat partits polítics i representats de la cultura −aquest dimecres només ha dit "personalitats públiques"− de no pagar a temps els seus impostos. Ha admès que es tracta d'una estratègia amb intenció política per pressionar-los.

stats