Economia 27/06/2012

El govern espanyol busca mecanismes per recaptar més

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría advoca per "tornar a créixer en els nostres ingressos". Es podria referir a una pujada de l'IVA

Joan Faus / Efe
1 min

SantanderLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha admès aquest dimecres que l'executiu busca mecanismes que augmentin els ingressos de l'Estat, que no estan responent com s'esperava. Sáenz de Santamaría no ha donat cap detall sobre el tema però el més possible és que es referís a una pujada de l'IVA o l'eliminació d'algunes deduccions d'aquest tribut, tal com van avançar fa uns dies fonts del ministeri d'Hisenda.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Juntament amb el control de la despesa hem de trobar un mecanisme que ens permeti tornar a créixer en els nostres ingressos", ha dit en un curs a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo sobre el paper de l'Amèrica Llatina en el nou escenari econòmic mundial, organitzat pel Banco Santander.

D'altra banda, ha instat a treballar cap a una unió bancària a Europa, que permeti "millors instruments de regulació i de supervisió", perquè "una unió monetària ha d'anar més enllà de compartir una divisa". Europa "ha d'avançar cap a una major integració política, amb importants mesures fiscals i financeres", ha dit la vicepresidenta, en vigílies d'un Consell Europeu que ha qualificat de "clau" per al futur d'Europa.

"Es decidiran políticament el destí de la Unió i el destí i benestar de milions d'europeus", ha assegurat Sáenz de Santamaría.

stats