EMPRESES
Economia 28/05/2011

Vichy Catalán, els amos d'Ato i el grup Victory, interessats en Cacaolat

Les empreses han fet arribar al jutjat mercantil el seu interès per conèixer l'estat financer de Cacaolat i posar preu a les seves ofertes, segons publica 'La Vanguardia'

Redacció
1 min

BarcelonaEl Grup Vichy Catalán, els propietaris d'Ato i Central Lechera Asturiana (la Corporación Alimentaria Peñasanta) i el grup Victory estan interessats a conèixer més detalls de la situació financera de Cacaolat de cara a presentar ofertes de compra de l'empresa, ara en concurs de creditors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons publica avui 'La Vanguardia', les tres empreses han fet arribar al jutjat mercantil 6 de Barcelona les seves ofertes i la petició de saber com està Cacaolat en quant a finances per tal de posar-li un preu.

L'oferta de Victory, societat dedicada a la reestructuració d'empreses i amb experiència al sector alimentari, representa a un industrial que no s'ha identificat, segons han explicat fonts judicials.

La situació concursal de Cacaolat ve derivada de la pèssima situació financera del grup Clesa –que en controla el 95% del capital– i per afrontar-la s'ha plantejat un pla de viabilitat que inclou un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà la plantilla d'administració i distribució, però no la fabricació, segons han confirmat fonts sindicals.

L'opció és que el grup de Ruíz Mateos, Nueva Rumasa, accedeixi que desfer-se de Cacaolat és una de les vies de salvació que s'han posat sobre la taula des que es va plantejar la suspensió de pagaments del fabricant del famós batut de xocolata.

El concurs de creditors de Clesa, a més, ha provocat l'aturada de la fàbrica de Cacaolat a Saragossa, la qual cosa pot comportar problemes per fabricar l'ampolla de litre de plàstic d'aquesta beguda. Per això, segons els sindicats, l'empresa negocia amb empreses com Pascual o Lactalis per tal que els fabriquin aquests formats, ja que a Barcelona no es pot assumir tota la producció.

stats