EMPRESES
Economia 07/07/2011

La Generalitat acusa Clesa de posar en perill Cacaolat

L'empresa ha demanat el trasllat a Madrid de l'expedient concursal de Cacaolat, cosa que posa en perill el procés de venda encetat a Catalunya. El conseller Mena diu que farà "el possible i l'impossible" per garantir la viabilitat de la marca

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl Govern "farà el possible i l'impossible per garantir la viabilitat del futur de Cacaolat a Catalunya i preservar els llocs de treball". Així ho ha dit al Parlament el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, després que aquest dijous s'ha sabut que Clesa ha demanat el trasllat a Madrid de l'expedient concursal de Cacaolat, segons han confirmat a l'ARA fonts properes al procés. p { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb el trasllat de l'expedient, el procés quedarà en mans de Clesa i s'aturarà la venda encetada a Catalunya, per a la qual ja han aparegut pretendents com Vichy Catalán. Cacaolat necessita liquiditat i inversors, i el trasllat a Madrid ho demora tot i posa en perill la marca.

Els administradors han justificat la petició al·legant que Clesa és la propietària del 90% de l'empresa de batuts de xocolata i que, per tant, té lògica la concentració de tot el procés al mateix jutjat.

La petició arriba quan el procés de venda de Cacaolat ja està avançat des de Catalunya. Hi ha diverses empreses interessades a quedar-se-la i una, Vichy Catalán, ja ha presentat fins i tot davant del jutge del mercantil 6 de Barcelona els tres milions d'aval requerits per optar a ser-ne la nova propietària.

La seva oferta, a més, preveu el manteniment de la plantilla i la represa del projecte de construcció de la nova fàbrica a Catalunya.

A banda de Vichy, hi ha altres empreses més que volen pugnar per l'empresa. Són Leche Pascual, els amos de Central Lechera Asturiana (Corporación Alimentaria Peñasanta) i un el fons de capital Victory.

stats