Economia 29/05/2012

Cacaolat anuncia un ERO a la fàbrica de Saragossa

L'empresa, en mans de Damm i Cobega, prepara una reducció "important" de treballadors a la planta aragonesa, que funciona al 7% de la seva capacitat

Elena Freixa
1 min

BarcelonaEl grup Cacaolat prepara una reducció "important" de treballadors a la fàbrica de Saragossa, dins del pla de reestructuració industrial que els nous propietaris, Damm i Cobega, estan duent a terme.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat l'empresa, la Planta Lechera Utebo treballa al 7% de la seva capacitat, fruit de la pèrdua de clients que va suposar el concurs de creditors de Clesa (que va enfonsar tot l'imperi dels Ruiz-Mateos) i que va provocar que estigués set mesos aturada.

Des que es va resoldre el concurs, ara fa cinc mesos, les instal·lacions de Saragossa on es fabricaven el Cacaolat d'un litre i productes de Letona com la llet condensada han reprès l'activitat, tot i que a un ritme menor.

Cacaolat no ha concretat la retallada que es plantejarà a la plantilla, tot i que fonts de l'empresa han descartat a l'ARA que es plantegi el tancament de la fàbrica.

"Desafortunadament, no hi ha una altra via per garantir la continuïtat de la planta i, per tant, de la resta de la plantilla", ha dit l'empresa, que s'ha compromès a tornar a contractar els treballadors afectats per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) a mesura que millorin les vendes.

La fàbrica de bandera de Cacaolat i el centre logístic de l'empresa estan ubicats a Barcelona i a Parets del Vallès, respectivament. El trasllat de la fàbrica, des del Poblenou de Barcelona fins a l'antiga planta de Damm a Santa Coloma de Gramenet, està previst de cara al primer trimestre del 2013.

stats