EMPRESES
Economia 11/07/2011

Pugen a set les ofertes d'interessats a comprar Cacaolat

El temini per presentar ofertes acaba dimecres. El procés de venda de la unitat productiva segueix endavant malgrat la petició dels administradors de Clesa de traslladar l'expedient a Madrid

Redacció
2 min

BarcelonaEl jutge ha citat avui totes les parts implicades en el procés de venda de Cacaolat per tranquil·litzar i informar que tot continua endavant malgrat la petició dels administradors de Clesa de traslladar l'expedient a Madrid. A la reunió hi han anat set compradors interessats a quedar-se amb l'empresa, segons han informat fonts sindicals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El magistrat del mercantil 6 de Barcelona ha explicat que dimecres a les 15 hores donarà per acabat el termini per tal que els compradors li presentin les seves ofertes. A partir de llavors marcarà els nous terminis perquè tots presentin l'aval que els donarà dret a conèixer els comptes de l'empresa.

Malgrat el malestar que va provocar la setmana passada la petició de Clesa per acumular el procés a Madrid, el jutge català no ha rebut encara cap requeriment del mercantil madrileny i, segons les mateixes fonts, s'ha mostrat del tot partidari de continuar amb la venda de la unitat productiva de Cacaolat, que ja es troba en una fase "molt avançada".

Entre els compradors que avui han anat a la reunió hi ha els ja coneguts Vichy Catalán, la Corporación Alimenataria Peñasanta (Central Lechera Asturiana), Pascual, el grup Victory i tres fons més que no han transcendit.

També hi han anat representants del Govern com el director d'Indústria, Joan Sureda, que ha tutelat de prop tot el procés per garantir la continuïtat de l'empresa i dels seus treballadors a Catalunya. El mateix conseller d'Empresa, Francesc Xavier Mena, assegurava en una entrevista a l'ARA que si Cacaolat marxava a Madrid seria la seva desaparició.

Pel que sembla, l'estat avançat del procés és una garantia per aconseguir l'objectiu i que el fabricant de batuts fins ara en mans de l'entramat Nueva Rumasa (dels Ruíz Mateos) aconsegueixi amb la venda a un nou propietari superar el concurs de creditors.

stats