Economia 08/11/2011

Cacaolat es queda a Catalunya

L'aliança formada per Damm, Cobega i Victory s'adjudica la marca catalana i en portarà la producció a Santa Coloma

Ara
1 min
El centre logístic continua a parets del vallès La fàbrica de Barcelona, al Poblenou, haurà de traslladar-se fora del nucli de la ciutat. Totes les ofertes preveuen aquesta inversió i si s'imposa Damm, la ubicació final serà l'antiga planta que la cervesera té a Santa Coloma de Gramenet.

BarcelonaEl jutjat mercantil de Barcelona que s'encarrega de l'adjudicació de la marca Cacaolat ha fet públic que els adjudicataris seran Damm (49% del total), Cobega (49%) i Victory Turnaround (2%). Així, passen per davant dels altres grups inversors que concursaven per quedar-se amb Cacaolat: Vichy Catalan i Central Lechera Asturiana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El jutge ha adjudicat aquesta marca de batuts d'origen català al grup que formen la cervesera Damm, la distrinuidora de Coca-Cola: Cobega i Victory. A més, aquest holding d'empreses ja ha anunciat que obrirà una nova planta a les antigues instal·lacions de la Fàbrica Damm de Santa Coloma. D'aquesta manera se substitueix la seu històrica de Cacaolat del carrer Pujades de Barcelona, tot i que conviurà amb la planta d'Utebo, a Saragossa.

L'aliança inclou l'extensió dels productes de Cacaolat a la resta del mercat espanyol i, fins i tot, preveu la venda de la marca a l'Àfrica aprofitant que Cobega hi opera en 12 països.

El jutjat s'ha decidit per aquesta aliança perquè, amb 130 milions, representa l'oferta financera més important de totes les que s'havien presentat. D'aquesta manera, es desplegarà un nou projecte amb capacitat innovadora, una nova xarxa comercial i una garantia de futur per al projecte empresarial.

L'oferta de Victory Turnaround era la més alta per fer-se amb els actius industrials de l'empresa, valorats en 67,6 milions d'euros. A més, Victory destinarà 7,4 milions per saldar els deutes hipotecaris i invertirà 66 milions més en el pla industrial. També garanteix els 400 llocs de treball que hi ha actualment.

Segons confirma la interlocutòria del jutjat mercantil número 6 de Barcelona, Damm-Cobega-Victory s'adjudiquen Cacaolat "per 75 milions d'euros, dels quals 67 es pagaran al comptat i la resta es corresponen amb l'assumpció de responsabilitats hipotecàries de l'empresa concursada".

stats