CRISI NUEVA RUMASA
Economia 11/08/2011

La batalla judicial per Cacaolat s'encalla a Madrid

El jutge de Madrid vol que sigui el Suprem qui dictamini la potestat per vendre l'empresa de batuts. La decisió pot posar en entredit el procés de venda ja madur que es duu a terme a Barcelona

Efe/redacció
1 min

BarcelonaEl jutge del mercantil número sis de Madrid vol que el procés de venda de Cacaolat es decideixi al Tribunal Suprem i, atenent a les peticions dels administradors concursals de Clesa, no dóna via lliure al seu homòleg de Barcelona per tancar el procés de venda iniciat aquí.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La batalla judicial torna així a encendre's, després que els administradors de Clesa, en tant que propietària de Cacaolat, van demanar el trasllat del procés a Madrid. El jutge de Barcelona, però, ja es va negar a inhibir-se al·legant que l'operació estava molt madura després de mesos de treball i que ja hi havia sobre la taula ofertes formals de compra.

Segons assenyala el magistrat de Madrid, el trasllat de l'expedient de Cacaolat a Madrid té sentit perquè els propietaris de l'empresa (Clesa) tenen "més dificultats de liquiditat". Amb un deute de 1.000 milions d'euros, van assenyalar fonts properes al procés, Cacaolat és l'únic actiu amb valor de l'empresa per poder fer front als seus creditors.

La Generalitat, implicada a fons en el procés per salvar la marca de batuts d'origen català i la fàbrica i els treballadors d'aquí, s'ha mostrat en profund desacord amb els moviments que arribaven de Madrid, considerant que poden paral·litzar el procés i posar en risc el futur de la fàbrica, que té comandes, però també una manca seriosa de liquiditat.

stats