ENTITATS FINANCERES
Economia 03/06/2011

La Caixa col·loca els 1.500 milions de bons convertibles per a CaixaBank

La Caixa ha rebut, en tan sols deu dies, peticions del seus clients per valor de 1.741 milions d'euros en obligacions subordinades de CaixaBank, per damunt dels 1.500 milions previstos

Efe
1 min

SitgesLa Caixa ha tancat avui amb èxit la comercialització d'obligacions subordinades necessàriament convertibles en accions a CaixaBank per 1.500 milions d'euros, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta xifra permetrà al nou banc instrumental del grup La Caixa reforçar la seva solvència i assolir un "core capital" de l'11%, un dels més elevats de tot el sistema financer espanyol.

La comercialització s'ha dut a terme a la xarxa d'oficines de l'entitat, que en tan sols 10 dies ha rebut peticions del seus clients per valor de 1.741 milions d'euros en obligacions subordinades de CaixaBank, per damunt dels 1.500 milions previstos, pel que serà necessari aplicar un prorrateig els resultats del qual es coneixeran la setmana que ve.

En total, han estat 339.000 les ordres de subscripció rebudes per a aquesta operació. Amb aquesta emissió, l'entitat també compleix amb un altre dels objectius que s'havia marcat: ampliar substancialment la base accionarial del futur CaixaBank.

Als 365.000 accionistes de l'actual Criteria se sumaran els més de 273.000 nous inversors que han adquirit obligacions de CaixaBank, de manera que la base accionarial del banc se situarà en 638.000 accionistes.

El preu de conversió de les accions s'ha situat en 5,253 euros, el 105% de la mitjana dels preus mitjans ponderats de les accions de Criteria durant els 20 dies borsaris hàbils del període de subscripció.

stats