Entitats Financeres
Economia 05/08/2011

La Caixa finança 15 operacions d'energies renovables amb 400 milions

L'entitat ha participat, durant el primer semestre de l'any, en 15 projectes d'energies renovables amb una inversió que arriba als 400 milions d'euros. El deute total dels diferents finançaments que ha dut a terme ascendeix a un total de 3.858 milions, un 56% més que al 2010.

Redacció
1 min

BARCELONA p { margin-bottom: 0.21cm; } La Caixa ha informat mitjançant un comunicat que ha participat, durant el primer semestre de l'any, en 15 projectes d'energies renovables, amb una inversió que arriba als 400 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant els últims dos anys, l'entitat ha exercit un paper enfocat a estructurar i tancar operacions de finançament internacional en l'àrea de les energies de manera diversificada amb presència en 8 països diferents i acumulant un volum d'inversió superior als 300 milions d'euros.

A més, l'entitat ha signat recentment el finançament de 188 milions d'un complex eòlic que s'està desenvolupant actualment a Romania amb un potencial de 228 MW. Durant aquest primer semestre de 2011, La Caixa ha signat operacions per finançar projectes als Estats Units, Polònia, Romania, Canadà i Mèxic, alhora que ha aconseguit finalitzar el finançament d'una planta fotovoltaica italiana de 29,3 MW amb 120 milions d'euros.

En el mercat Espanyol, l'entitat també ha realitzat inversions importants com la promoguda per Ence a la província de Huelva, un complex generador d'electricitat mitjançant biomassa forestal de 50 MW de potencial que representa una inversió per l'entitat de 110 milions d'euros.

Pel que fa al deute total d'aquests finançaments ascendeixen a 3.858 milions, el que suposa un increment del 56% respecte 2010.

stats