ECONOMIA
Economia 30/09/2011

CaixaBank compra per 16 milions el negoci bancari i de fons de Bankpime

L'entitat catalana incorpora amb aquesta operació un volum de negoci d'uns 1.200 milions d'euros

Efe
2 min

BarcelonaCaixaBank ha arribat a un acord amb el Banc de la Petita i Mitjana Empresa, Bankpime, per adquirir la totalitat del seu actual negoci bancari i de gestió de fons per 16 milions d'euros, amb efectes econòmics a 1 de setembre de 2011.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat CaixaBank, aquesta operació implica adquirir principalment la cartera d'inversió creditícia de Bankpime (363 milions d'euros), la gestora de fons (amb aproximadament 400 milions d'euros gestionats), les 19 sucursals bancàries, el centenar de treballadors adscrits a les sucursals i tots els dipòsits de la clientela (436 milions d 'euros).

Amb aquesta operació s'incorpora a CaixaBank un volum de negoci d'uns 1.200 milions d'euros, incloent 400 milions d'euros de fons d'inversió fora de balanç, "amb una bona situació de liquiditat, bon marge d'interessos i amb un reduït impacte en solvència", argumenta l'entitat catalana.

L'adquisició de la totalitat del negoci bancari i de gestió de fons de Bankpime permet "afegir valor a algunes de les activitats en les quals 'la Caixa' ha posat més accent comercial: fons d'inversió, assegurances i empreses", indica l'entitat compradora.

En aquest sentit, CaixaBank destaca la incorporació de la gestora de fons, "amb una activitat considerable i una bona oferta de fons, que reforçarà l'excel·lent evolució de InverCaixa".

CaixaBank assegura que amb aquesta operació, "els clients de Bankpime gaudiran d'una més gran gamma de serveis, tant bancaris com de la gestora, i del suport d'una entitat solvent i amb la xarxa d'oficines més gran del sistema financer espanyol".

A més, "la Caixa" garanteix als clients els serveis i les condicions dels productes que ja tenien contractats en Bankpime.

L'operació està subjecta a l'obtenció de les autoritzacions reguladores i a l'aprovació de la venda del negoci per part de la Junta General de Bankpime.

Els tres accionistes principals de Bankpime, que mantenen el 73% del capital, s'han compromès a votar favorablement l'operació, segons informa CaixaBank.

stats