Economia 10/04/2012

CaixaBank necessita un any per tancar la integració tecnològica de Banca Cívica

El banc calcula que l'estalvi en despeses serà de 540 milions al tancament del 2014

Efe
2 min

MadridEl conseller delegat de CaixaBank, Joan Maria Nin, calcula que la integració tecnològica de Banca Cívica culminarà l'abril de l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els experts consideren un pas fonamental la integració tecnològica de les entitats que es fusionen, perquè agilita l'estalvi de costos i permet que els clients puguin ser atesos en tota la xarxa del grup amb independència de l'entitat a la qual pertanyin.

Durant la seva intervenció en la XIX Trobada del Sector Financer, Nin ha destacat el lideratge que adquireix CaixaBank en absorbir Banca Cívica, ja que passa a ser la primera entitat en nòmines, pensions, assegurances de vida i targetes.

A més, ha insistit que el grup ha aconseguit l'objectiu de tenir un 15% de quota de mercat en el negoci minorista, cosa que dóna una base "prou sòlida" d'ingressos.

En qualsevol cas, la integració de Banca Cívica portarà el seu temps, i Nin ha explicat que abans del juliol-agost espera que el procés legal estigui tancat i es comencin a generar les sinergies de cost.



El banc calcula que l'estalvi de costos serà d'uns 540 milions d'euros al tancament del 2014, un fet que permetrà al nou grup arribar a una eficiència del 49%, encara que abans caldrà destinar 1.100 milions per assumir els costos de reestructuració.



Entre aquests costos hi figurarà l'ajust de plantilla i de la xarxa de sucursals, encara que Nin no ha aportat cap dada sobre això i ha incidit en què la integració de Banca Cívica és una "operació natural".

Nin també ha argumentat que l'absorció ha estat possible perquè les dues entitats, CaixaBank i Banca Cívica, cotitzen i això va facilitar la valoració, encara que va caldre una "intensíssima" auditoria (due diligence) durant tres setmanes.



La nova CaixaBank naixerà amb una morositat del 5,55 %, cosa que la col·loca com a líder en qualitat de la cartera creditícia, que és la "més sanejada i amb millor cobertura de tot el sistema financer espanyol".

La compra generarà valor per a l'accionista de CaixaBank, ha afegit Nin, encara que la política de dividend es mantindrà.



L'Estat també es beneficiarà de la compra perquè CaixaBank preveu tornar en un any el préstec públic que va demanar Banca Cívica quan va sumar Cajasol al grup, que formaven inicialment Caja Navarra, CajaCanarias i Caja de Burgos.

stats