Economia 26/03/2012

El consell de CaixaBank aprova la compra de Banca Cívica

L'entitat que presideix Isidre Fainé es quedarà el conglomerat de caixes per un total de 977 milions d'euros de valor en accions

Efe
1 min

BARCELONACaixaBank ha aprovat aquesta tarda en el seu consell d'administració extraordinari l'acord de fusió amb Banca Cívica, una operació que convertirà el banc del grup La Caixa en la primera entitat financera d'Espanya per volum d'actius, segons han indicat a Efe fonts pròximes al procés.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

CaixaBank dóna així llum verda a la fusió per absorció de l'entitat integrada per Caja Navarra, Cajasol, Caja Canarias i Caja Burgos, per la qual oferirà un canvi de cinc accions pròpies per vuit de Banca Cívica, fet que suposa valorar cada títol de l'entitat adquirida en aproximadament 1,97 euros, un 11% menys que en la seva última cotització.

D'acord amb el canvi d'accions convingut, CaixaBank desemborsarà prop de 1.000 milions d'euros per obtenir Banca Cívica, la tercera entitat que adquireix en el procés de reordenació del sector financer espanyol, després de la compra de Caixa Girona i Bankpime.

Un cop tancada la operació, "La Caixa" seguiria tenint el control efectiu de CaixaBank tot i la incorporació dels accionistes de Banca Cívica al capital d'aquest. Concretament, "La Caixa" acabaria amb el 61% de les accions davant el prop de 80% que té ara.

Caixabank calcula que les sinergies que es generaran amb la integració arribaran als 540 milions d'euros el 2015 i ha xifrat en 1.100 milions d'euros el cost de la reestructuració que caldrà per integrar Banca Cívica.

stats