Economia 09/01/2013

CaixaBank tanca una emissió de bons de 1.000 milions d'euros

L'operació ha tingut una demanda de 5.000 milions d'euros i s'ha col·locat principalment entre inversors internacionals

Efe
1 min
CaixaBank i el Sabadell superen l'examen

BarcelonaCaixaBank ha tancat amb èxit aquest dimecres una emissió de bons sènior a tres anys en els mercats de capitals per un import de 1.000 milions d'euros, amb una demanda que ha estat cinc vegades superior, de 5.000 milions, i que s'ha col·locat, principalment, entre inversors internacionals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons ha informat CaixaBank, el preu de l'emissió s'ha fixat en 285 punts bàsics sobre el 'midswap', l'índex de referència per a aquest tipus d'emissions, fet que suposa una xifra inferior al preu inicial, fixat en 310 punts, gràcies a la gran demanda generada.

De la seva banda, el cupó s'ha situat en el 3,25%, segons ha detallat CaixaBank, que ha assenyalat que aquesta emissió, que s'emmarca en el pla financer de l'exercici 2013, permetrà reforçar la seva posició de liquiditat.

El grup català assegura haver aprofitat les favorables condicions del mercat i la seva solidesa financera per reprendre el seu programa d'emissions institucionals i "demostrar la confiança i valoració de les fortaleses de l'entitat per part dels mercats majoristes".

Així, l'emissió, la primera de bons sènior que realitza CaixaBank des de l'any 2010, ha obtingut una òptima resposta per part d'inversors institucionals, sobretot internacionals, amb més de 300 ordres.

De fet, el 80% de l'emissió s'ha col·locat entre inversors internacionals, de països com França, Gran Bretanya i Alemanya.

El grup que presideix Isidre Fainé espera que aquesta emissió de bons obtingui una qualificació a llarg termini, per part de les agències de ràting Moody's, Fitch i Standard & Poor's, de BAA3, BBB i BBB-, respectivament.

Els bancs col·locadors de l'emissió han estat Barclays, CaixaBank, JPMorgan, Santander i UBS.

L'operació compta amb la consideració de 'benchmark', pel qual els títols podran negociar-se en els principals mercats mundials de deute.

stats