Economia 12/12/2011

Experts de FUNCAS auguren un nivell d'atur del 22,2% per al 2012 i un empitjorament del PIB

En el seu informe, la Fundació de Caixes d'Estalvis diu que l'economia espanyola es veurà perjudicada per una nova contracció de la demanda nacional i una menor aportació del sector exterior

Efe
1 min

MadridEl panell d'analistes de la Fundació de les Caixes d'Estalvis (FUNCAS) ha rebaixat fins al 0,2% la previsió de creixement de l'economia espanyola per al 2012. A més, ha empitjorat la seva estimació sobre el mercat de treball i ha augurat una taxa d'atur del 22,2% per a l'any que ve.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons el panell de previsions del novembre, en què participen 18 institucions públiques i privades, l'economia espanyola es veurà perjudicada per una nova contracció de la demanda nacional i una menor aportació del sector exterior, per la qual cosa augura una caiguda del 0,1% del PIB en l'últim trimestre de l'any.

L'estimació dels analistes és que el mercat de treball segueixi deteriorant i la taxa d'atur s'elevi fins al 21,3% el 2011 i fins al 22,2% el 2012. A més, el panell d'experts creu que les administracions públiques no compliran amb l'objectiu de dèficit ni el 2011 ni el 2012. Així, augmenta la seva previsió per al conjunt de les administracions, que situa en un dèficit del 6,8% del PIB per a aquest any i del 4,9% del PIB per al següent.

stats