RETALLADA
Economia 08/02/2011

La cambra de comerç demana retallar en un 15% les entitats que depenen de la Generalitat

Una tercera part de la retallada que necessita fer el Govern es podria aconseguir reduint aquesta partida, segons l'organisme

Redacció
1 min

BarcelonaLa cambra de comerç de Barcelona ha demanat al govern català que escometi una reforma en profunditat del sector públic que passi, en primer lloc, per reduir en un 15% les més de 200 entitats que depenen de la Generalitat, cosa que aconseguiria contraure el dèficit en 3.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta és la principal mesura que recull el pla d'austeritat que ha elaborat aquest organisme, que avui mateix farà arribar a la Generalitat, i que també preveu la congelació del sou de tot el personal públic pel 2011 i la substitució de només el 10% de les baixes per jubilació, excepte metges i mestres.

"Són temps difícils per al sector públic. Ara toca fer sacrificis i toca reduir velocitat per no gastar tanta gasolina", ha explicat de manera gràfica el president de la cambra de comerç de Barcelona, Miquel Valls, que ha donat de termini fins al 2014 per aplicar el pla, encara que ha assenyalat que la majoria de les actuacions haurien de dur-se a terme el 2011 i 2012.

Valls ha subratllat que les entitats del sector públic són les que han de patir l'ajust perquè són les que més han contribuït al creixement de la despesa els últims anys, ja que, per exemple, la seva plantilla ha crescut un 37% en només 4 anys i les seves despeses de personal, un 70%.

stats