Economia 06/06/2011

La Cambra de Comerç de Barcelona prepara un ERO per acomiadar 100 persones

Valls justifica la retallada per la nova llei que suprimeix les quotes camerals obligatòries. El pressupost de la institució ja s'ha reduït un 30%.

Agències
1 min

BarcelonaLa Cambra de Comerç de Barcelona prepara un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar unes cent persones, que serà el primer ERO d'una Cambra de Comerç a Espanya, segons ha avançat avui La Vanguardia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha assegurat a Efe que s'està negociant l'expedient, tot i que encara no ha volgut concretar xifres.

Valls ha assegurat que la Cambra està en procés d'adaptar-se al decret llei aprovat a finals de l'any passat pel qual se suprimeixen les quotes camerals obligatòries i que, en aquest context, aquest any ja s'ha reduït un 30% el pressupost de la institució.

La reestructuració de la plantilla està plantejada perquè amb la supressió de les quotes es redueixen en un 60% els ingressos de la Cambra de Barcelona.

El president de la Cambra ha assenyalat que espera que aquest expedient es faci amb acord i que es pugui aprovar en el ple que la institució celebrarà el pròxim dia 30 de juny.

Segons Valls, aquest és el primer ERO que planteja una Cambra de Comerç a Espanya perquè la de Barcelona és la primera que s'adapta a aquesta normativa, que tracta de "racionalitzar i modernitzar les estructures", tal com diu el decret llei.

Valls espera que la Cambra de Comerç de Barcelona segueixi sent una institució de "referència" a Catalunya i prestant els serveis que les empreses necessiten, bàsicament els referits a la internacionalització i a la creació de pimes.

Les quotes camerals representen un 60% dels ingressos d'una cambra com la de Barcelona, uns 16 milions d'euros, mentre que el 40% restant provenen de l'autofinançament.

stats