Economia 17/06/2013

Canal Empresa, un nou portal que agrupa els tràmits i serveis a empreses i autònoms

La plataforma s'emmarca dins el projecte de la finestreta única i espera l'adhesió majoritària dels ajuntaments per concentrar també tots els tràmits municipals

E. F.
2 min

BarcelonaLa Generalitat ha posat en marxa un portal web on es volen aglutinar i simplificar tots els tràmits que han d'afrontar les empreses i autònoms, des de la seva constitució fins a les obligacions burocràtiques del dia a dia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La nova plataforma, Canal Empresa, ha entrat en funcionament aquest dilluns i s'emmarca dins de l'estratègia de la finestreta única empresarial, que vol concentrar amb el temps en un sol espai tots els tràmits sense fer distincions entre les diferents administracions –estatal, catalana o municipal– competents.

La gerent de l'Oficina de Gestió Empresarial, Cristina Pruñonosa, ha explicat que el portal es divideix en una àrea pública d'informació i consulta, i una àrea privada on l'empresa pot registrar-se i automatitzar tràmits.

Alhora, l'administració també pot comunicar-se més fàcilment amb l'empresa per informar que té un permís caducat o algun tràmit pendent o fins i tot enviar-li formularis amb totes les seves dades ja introduïdes i on només calgui que l'empresa autoritzi el tràmit amb un clic.

Pel que fa als tràmits municipals, l'objectiu és que els ajuntaments s'adhereixin voluntàriament al portal de manera que també s'accedeixi als formularis des de la mateixa plataforma. De moment, n'hi ha dos que s'hi han sumat –Castellar del Vallès i Castellbisbal–, i 38 més de la demarcació de Barcelona que s'hi aniran afegint els propers mesos.

"Som en fase de difusió perquè tots els ajuntaments de totes les demarcacions facin seves unes ordenances tipus per homogeneitzar els tràmits i els requisits i poder-se sumar al nou portal", ha dit Pruñonosa.

Canvis legislatius a la vista

La simplificació administrativa, ha defensat el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, s'acompanyarà també de canvis legislatius els propers mesos.

Seran noves lleis, algunes de les quals arribaran al Parlament després de l'estiu, que afectaran àmbits com la seguretat industrial, el comerç o la simplificació i desplegament de la finestreta única, ha dit Puig.

stats