Economia 25/04/2011

Canàries i Catalunya lideren la recepció de turistes internacionals a l'Estat

Pel que fa a l'allotjament, el 63% dels turistes s'han allotjat en hotels, el que suposa un increment del 2,3%.

Miquel Codolar
1 min

MadridCanàries ha estat el principal destí dels turistes internacionals a l'Estat amb el 30,6% de les arribades (més de 2,7 milions de turistes) durant el primer trimestre d'enguany, el que suposa un 15,2% més respecte el mateix període del 2010. Catalunya, amb més de 2 milions de turistes internacionals, ha estat la segona destinació, ja que ha rebut el 22,9% dels turistes, tot i que ha registrat un descens en comparació amb els primers tres mesos de l'any passat de l'1,1%. Andalusia, amb el 13,6%, se situa en la tercera posició. La major part dels turistes (el 79,9%) han arribat a l'Estat amb avió, un 3,4% més que l'any passat. El 17,4% han arribat per la carretera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pel que fa a l'allotjament, el 63% dels turistes s'han allotjat en hotels, el que suposa un increment del 2,3%. Els que han decidit allotjaments alternatius han incrementat en un 4,9% i els que han utilitzat el propi habitatge o de familiars han disminuït un 0,5%. En total, l'Estat ha rebut més de 9 milions de turistes internacionals al primer trimestre, el que ha suposat un creixement del 2,9% en relació al mateix període de l'any passat, segons l'enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) que elabora el ministeri d'Indústria i s'ha conegut avui.

Entre els mercats emissors destaca l'augment dels Països Baixos (22,3% en el primer trimestre del 2011), Bèlgica (20% més), Suïssa (14,8% més), els països nòrdics (11,7% més) o Itàlia (10,9% més). El mercat britànic es manté com el primer en nombre d'arribades, el 20,2% del total de turistes rebuts venien del Regne Unit, més d'1,8 milions de turistes.

stats